Koordinerende enhet
Publisert: 10.01.2013 av Kristian Skålhavn

Koordinerende enhet, heretter omtalt som KE, ble 7. januar åpnet i Vikna kommune. KE er lokalisert på samfunnshuset. Skrankefunksjon til KE er integrert sammen med servicekontoret.

Det skal finnes en KE for habilitering- og rehabiliteringsvirksomhet i kommunen, jf. helse- og omsorgstjenesteloven § 7-3. KE skal bidra til å sikre helhetlig tilbud til pasienter og brukere med behov for sosial, psykososial eller medisinsk habilitering/rehabilitering.

KE er direkte organisert under helse- og sosialsjefen, og i første omgang er det i hovedsak tjenester innenfor etaten helse- og sosial som er tillagt KE. Etter hvert vil en integrere andre deler av kommunenes tjenester. Tjenester som ytes pr. i dag er blant annet: Hjemmehjelp/praktisk bistand, trygghetsalarm, omsorgslønn, matombringing, støttekontakt, sykehjemsplass, bostøtte, transporttjeneste for funksjonshemmede, parkeringstillatelse for funksjonshemmede, individuell plan m.v.

KE består av to nivå. Nivå 1 er det vi omtaler som brukerkontor. En skal nå, i motsetning til tidligere, slippe å dra rundt i de ulike avdelingene og "shoppe" etter tjenester. Det er i dag litt for tilfeldig hvilke tjenester brukerne får og baserer seg ofte på hvilken kompetanse brukerne eller pårørende har om det kommunale tjenesteapparatet. Målet nå er at brukerne skal få et sømløst og koordinert tilbud. Dette gjennom at de har kun en plass å henvende seg, og at de her møter erfarne og kompetente veiledere. Et eksempel kan være en bruker som har behov for hjelp til stell. Gjennom en god avklaring kan en samtidig avdekke andre behov, som for eksempel at brukeren har et lite nettverk og dermed har behov for støttekontakt.

Nivå 2 er et overordnet nivå, som skal ha hovedfokus på folkehelsearbeid. Folkehelsearbeid er et satsingsområde i forhold til samhandlingsreformen og arbeidsgruppen som danner nivå 2, skal sørge for at dette arbeidet settes på dagsorden i hele kommunen på tvers av etatene. Arbeidsgruppen skal også arbeide med andre sektorovergripende planer og satsingsområder. Videre så skal arbeidsgruppen brukes til å drøfte komplekse enkeltsaker. Gruppen vil være tverrfaglig sammensatt og vi bestå av folkehelsekoordinator, kommuneoverlege, etatsledere, avdelingsledere og eventuelt andre ved behov. Det vil være 2-4 møter pr. år, med muligheter for å møtes ved behov.

Åpningstid for KE er alle ukedager fra 08.00 til 15.30, med unntak av mandager hvor åpningstiden er kl. 12.00 - 15.30. Mandager har annen åpningstid for å sikre muligheten for faste møtearenaer og hjemmebesøk.

En kan også kontakte KE pr. telefon 74 39 33 00 og e-post koordinerendeenhet@vikna.kommune.no

Vi ønsker Vikna sine innbyggere velkommen til KE.

Rådmannen:
BMX banen ferdigstilles høsten 2019
Lagt inn 03.07.19
Annette Wannebo:
BMX bane
Lagt inn 03.05.19
Gangvei mellom Torgvn og Pollen
Lagt inn 16.04.19
Finn. Schawland.:
Forlis.
Lagt inn 20.03.19
Fredrik Lie Gjeseth :
Gangvei mellom Torgveien og pollen.
Lagt inn 13.02.19
Badevakt (8.7.2019)
Søknad om redusert foreldrebetaling i barnehage - Barnehageåret 2018/2019 (4.7.2019)
Personvernombud i Vikna kommune (3.7.2019)