Ordførerens hjørne - januar 2012
Publisert: 21.01.2012 av Reinert Eidshaug

Reinert Eidshaug, ordfører i Vikna
Ordfører Reinert Eidshaug har en fast spalte i Vikna Avisa der han oppsummerer små og store hendelser, fra måneden som har gått. Her presenteres "ordførerens hjørne på nett".

Først vil jeg ønske dere alle et godt nyttår! Håper dere er ved godt mot i starten av det nye året. Man blir gjerne litt ettertenksom og spekulerer litt på året som har gått og det som ligger foran oss. Jeg håper at vi kan bidra i fellesskap slik at 2012 oppleves som et godt år for alle i Vikna kommune.

Jeg rakk ikke å gratulere kulturprisvinner i desember utgaven av Vikna Avisa. Vikna kommune v/formannskapet har i sitt siste møte før jul tildelt Sølvi Vik Brækkan kulturprisen for 2011.
Sølvi har gjennom sin personlighet, fagkompetanse og profesjonalitet vært en sterk drivkraft og inspirasjonskilde for det lokale musikklivet.
I tillegg har Sølvi gitt det lokale musikklivet forsterket identitet og stolthet langt utenfor egne grenser.

Tradisjonen tro startet kommunene året med nyttårskonferanse hos Fylkesmannen. En fin tradisjon, med gode innledere og diskusjoner. Første dag handlet om Samhandlingsreformen som skal gjennomføres gradvis fra 1.januar 2012. Reformen innebærer at kommunene får vesentlig større innflytelse over de samlede helsetjenestene, og vi får virkemidler til å utvikle de kommunale tjenestene. Kortversjon er, mer forebygging framfor bare å reparere, mer samarbeid, samle spesialiserte fagmiljøer og raskere ut av sykehuset, flytte tjenester nærmere der folk bor. Reformen innebærer også ny kommunal plikt til å etablere tilbud med øyeblikkelig hjelp - døgntilbud for pasienter som har behov for akutt hjelp eller observasjon. Plikten skal fases inn i perioden 2012-2015.
Andre dagen inneholdt tema om sentrale utviklingstrekk i norsk politikk og hvilke perspektiv dette drar opp for Nord-Trøndelag.

Jeg har også deltatt på årsmøte til Valøy og omegn fiskarlag. Vi er heldige som har et aktiv fiskarlag som tar del i både den næringspolitiske debatten, og som aktivt engasjerer seg i nærmiljøet.
Årsmøtet var denne gang særlig opptatt av fiskerihavna i Rørvik. Fiskarlaget vedtok å endre navnet til Vikna og omegn fiskarlag. Årsmøte var videre opptatt av føringstilskuddet, og ikke minst hvorvidt fiskarlagene i Ytre Namdal skal slå seg sammen til et lokallag. Vikna har i dag en desentralisert mottaksstruktur. Det er positivt at fiskerne får levert fisken så nært feltet så mulig. Det er meget viktig å opprettholde denne infrastrukturen.

Jeg registrerer nok en gang at tallene på antall reisende over flyplassen for 2011 er positiv, det reiste 27355 passasjerer via Rørvik Lufthavn, dvs 11 % mer enn året før. Jeg regner med at passasjerantallet vil fortsette å stige i 2012. Fra april blir det opprettet en ny avgang, slik at antallet avganger øker fra 3 til 4 pr dag, og dette kan gi et nytt rekordår i 2012. Jeg trenger ikke gjenta flyplassens betydning for regionen vår.

Jeg har også deltatt på Trøndelagsmøtet 2012. Tema for møtet var kampen om arbeidskraften og hvordan vi skal klare å rekruttere nok hoder og hender til olje- og gassbransjen, industrien, helsevesenet og kvalifiserte håndverkere til den lokale snekkerbedriften sto i fokus. Videre blei det rettet søkelyset på hvordan vi utvikler aktive og attraktive lokalsamfunn, og hvordan vi best ivaretar gründerens og ildsjelenes ideer.

Da gjenstår det for meg å ønske dere alle en fin vinter videre!

Kontakt:
Reinert Eidshaug - tlf.: 468 34 788 - Mob: 905 17 226 -
Cathrine Walaunet:
Fortsatt dårlig sikt
Lagt inn 29.10.17
Beskjæring av busker/trær - gatelys
Lagt inn 02.10.17
Kjell Binderø:
Plasrforurensing.
Lagt inn 27.09.17
June Bondø:
Dårlig sikt i kryss inn til Jektløpet!
Lagt inn 23.09.17
Gatelys - Status 2017