Vikna folkebibliotek nominert til "Årets bibliotek"
Publisert: 15.12.2009 av Trine Kvalø

Vikna folkebibliotek - nominert til
Vikna folkebibliotek - nominert til "Årets bibliotek" i 2009
Av ti foreslåtte kandidater innstiller juryen i år tre folkebibliotek til prisen Årets bibliotek, nemlig i Asker i Akershus, Tønsberg/Nøtterøy i Vestfold og Vikna i Nord-Trøndelag. Nomineringene ser ut til å gjenspeile den seinere tidas oppmerksomhet rundt folkebiblioteket som lokal møteplass, formidler og arrangør. Offentliggjøring av vinneren og overrekking av prisen skjer 7. januar.

I statuttene til prisen Årets bibliotek, som Norsk Bibliotekforening etablerte i 1988, heter det blant annet at kriterier for tildeling av prisen kan være "Framtidsrettede, utradisjonelle og offensive tiltak innen kunnskapsformidling og kulturopplevelse, markedsføring, brukervennlighet og tilgjengelighet, god service og god ressursutnyttelse".

Om Vikna folkebibliotek sier juryen:
Vikna folkebibliotek er et levende og inkluderende bibliotek som satser på utradisjonelle virkemidler, tenker nytt og byr på et spennende bibliotektilbud for alle kommunens innbyggere.

Biblioteket har etablert studierom for fjernstudenter og skoleelever, innleveringstjeneste hele døgnet og tilrettelagt inngangspartiet for rullestolbrukere. Biblioteket tilbyr flere formidlingstiltak som leseombud, barnehagebibliotek, bokvandring og lesekampanjer rettet mot de ulike trinnene på skolen. Biblioteket er en viktig møteplass og sosial arena og arrangerer jevnlig seniorsurf, pensjonisttreff, internett- og bokkafé. Biblioteket samarbeider med en rekke lag og foreninger, skoler, kirken, museum, barnehage og en lokal teatergruppe, som bl.a. resulterer i utstillinger og søndagsåpent bibliotek med eventyrstund.

Biblioteket er aktivt i nettverket Namdalsbibliotekene i regi av Fylkesbiblioteket, et samarbeid som ikke bare gagner det enkelte bibliotek, men først og fremst brukerne som har fått et langt bedre tilbud.

Vikna folkebibliotek har engasjerte og arbeidsomme bibliotekansatte, som klarer å tilby et rikt tilbud på et lite bibliotek med små ressurser.

Les mer om "Årets bibliotek" på www.norskbibliotekforening.no

Kontakt:
Mari-Ann Refsaas - tlf.: 74 39 34 54 -