Kultur og fritid
Publisert: 01.12.2006 av Trine Kvalø

Vikna kommune har en variert natur med gode muligheter for fine opplevelser i øyriket både til lands og på sjøen. Kommunen har også et rikt kulturliv med bibliotek, ungdomsklubb, idretts- og svømmehall og et bredt utvalg av frivillige lag og foreninger innenfor musikk, teater og idrett mm. Over tid er det også innarbeidet tradisjoner med flere større årlige arrangement som Rørvikdagene, Kystkulturfestivalen, Skreifestivalen og Kystbymessa.

BIBLIOTEK
Vikna folkebibliotek har hovedbibliotek på Rørvik og filial på Austafjord. Filialen på Austafjord er et kombinert skole-/ folkebibliotek.

Åpningstider, Vikna folkebibliotek, Rørvik:
Mandag: 10.00 - 14.00
Tirsdag: 14.00 - 19.00
Onsdag: 10.00 - 14.00
Torsdag: 14.00 - 19.00
Fredag: 10.00 - 14.00

Her finner du mer info. om Vikna folkebibliotek

Rørvik idrettspark.
IDRETTSANLEGG - SVØMME OG IDRETTSHALL
I Vikna finnes idrettsanlegg for mange idretter spredt ut over heile kommunen. Mange er privat- (lags-)eide.

Rørvik idrettspark er kommunalt eid.
Idrettsparken omfatter kunstgressbane av nye dato 100/64 m, treningsfelt, sprintbaner med fast dekke og 2 tennisbaner. Lys-og turløype ca. 3 km har utgangspunkt ved
sentralidrettsanlegget.

Anlegget er åpent for alminnelig lek og trening hver dag fram til kl. 21.00 dersom anlegget ikke er utleid til kamper eller organisert trening. Som oftest vil du også finne et hjørne å drive ballidrett på når anlegget er utleid.

I tilknytning til idrettsparken ligger Rørvikhallen. Rørvikhallen inneholder nyrenovert 25 meters svømmebasseng, idrettshall, gymsal, diverse styrketreningsrom, undervisningslokaler, solarium m.v.

Her finner du mer info. om Rørvik svømme- og idrettshall, åpningstider mv.

OPPLEVELSER
Her er det tilgjengelig og spennende natur som innbyr til utfoldelse både på sjøen og på land.
Her finner du mer info. om Vikna og hva du kan oppleve her.

Landskapet i Vikna er svært oppstykket av øyer, fjorder og viker. Kommunen består av 5.712 øyer, holmer og skjær. 85% av landarealet ligger lavere enn 60 meter over havet. Her finner du mer informasjon om "Viknanaturen".

Kommunen og regionen byr på mange opplevelser innenfor natur, kultur og reiseliv. Her finner du Turistinformasjon for området.

Fra vandreteatret
Fra vandreteatret "Rørvik, den første lille by på en øy".
KULTUR
I VIkna kan du oppleve Ramsalt kystkultur gjennom dagligliv, faste utstillinger og historiske spill

Kystmuseet i Nord-Trøndelag Woxengs samlinger med kulturhuset Norveg

Vel 2 mil fra Rørvik i Kolvereid, kommunesenteret i nabokommunen Nærøy, er det kino og kulturhus som blant annet er vertskap for Riksteaterets forestillinger.
Her finner du mer informasjon om hva som står på plakaten på Korlvereid Kino og i Nærøy Kulturhus

Musikk- og kulturskolen tilbyr blant annet rockeverksted, her representert med bandet "Bunkers".
Musikk- og kulturskolen.
Her finner du mer info. om Vikna kommunes musikk- og kulturskole.

Lag og foreninger
Oversikt over lag og foreninger i Vikna kommune. Kvaliteten på oversikten avhenger av at endringer i kontaktpersoner mv. blir meldt inn til kommunen. Vi ber derfor om at eventuelle feil og endringer i kontaktpersoner meldes til Vikna kommunes servicetorg tlf. 74 39 33 00.
Rådmannen:
BMX banen ferdigstilles høsten 2019
Lagt inn 03.07.19
Annette Wannebo:
BMX bane
Lagt inn 03.05.19
Gangvei mellom Torgvn og Pollen
Lagt inn 16.04.19
Finn. Schawland.:
Forlis.
Lagt inn 20.03.19
Fredrik Lie Gjeseth :
Gangvei mellom Torgveien og pollen.
Lagt inn 13.02.19
Badevakt (8.7.2019)
Søknad om redusert foreldrebetaling i barnehage - Barnehageåret 2018/2019 (4.7.2019)
Personvernombud i Vikna kommune (3.7.2019)