Informasjon til alle voksne innvandrere i Vikna
Publisert: 17.10.2017

Tidligere kunne alle innvandrere gå opp til Norskprøve 2 og Norskprøve 3. Fra 2014 er de prøvene opphørt og nye prøver i Norsk og Samfunnskunnskap er innført. Det er også mulig å ta Statsborgerprøve. Alle prøvene tas i Vikna kommune.

I Vikna kommune er det Voksenopplæringen, som har lokaler i Strandgt 3b, som skal gjennomføre alle prøvene.
Man tar lytteprøve, leseprøve og skriftlig prøve, samt muntlig. Lytte, lese og skrive er digitalt. Nå kan du ta enkeltprøver innen norskprøven, du må ikke ta hele prøven den første gangen du tar prøven. Når du får beviset vil det stå hvilket nivå du har på de forskjellige delprøvene.

Informasjon om prøvene finner du på: www.kompetansenorge.no/prover
Der finner du informasjon om både norsk og samfunnskunnskapsprøven, statsborgerprøven og om du har rett til gratis prøve eller om du må betale. Må du betale, koster det 600,-. Du finner også eksempeloppgaver der, slik at du kan se hvordan oppgavene er utformet.

Du kan melde deg på her:
Voksenopplæringen, Strandgt 3b, enten ved oppmøte eller at du sender en epost.
Frist for påmelding til norskprøven er: mandag 13.11.17

Vi gjennomfører norskprøven, skriftlig (lytte, lese og skrive) tirsdag 28.11.17 fra kl.09.00,
Muntlig blir onsdag 29.11.17, her vil du få et tidspunkt hvor du skal møte opp på Voksenopplæringen.
Samfunnskunnskapsprøve og statsborgerprøve kan tas på andre tidspunkt i året, det er ikke faste dager.

Kontaktinfo:
Liv Kari Næss, leder voksenopplæring i Vikna kommune
Er det noe du er usikker på, ta kontakt, liv-kari.naess@vikna.kommune.no eller tlf. 99511057

Cathrine Walaunet:
Fortsatt dårlig sikt
Lagt inn 29.10.17
Beskjæring av busker/trær - gatelys
Lagt inn 02.10.17
Kjell Binderø:
Plasrforurensing.
Lagt inn 27.09.17
June Bondø:
Dårlig sikt i kryss inn til Jektløpet!
Lagt inn 23.09.17
Gatelys - Status 2017