Navn på ny kommune
Publisert: 05.02.2018

Navnekomiteen sin innstilling til navn på den nye kommunen er NÆRØYSUND. Innstillingen er enstemmig.

Navnekomiteen bestående av medlemmene Amund Hellesø, Steinar Aspli, Erik Fløan, Lars Fredrik Mørch, Solveig Åsgard Kleven og Ørjan Kvaløy, har gjennomført til sammen tre møter for å diskutere og komme fram til en innstilling til nytt navn på den nye kommunen.

Med bakgrunn i alle innspillene som kommunene har mottatt både via post og sosiale medier, valgte navnekomiteen i sitt møte den 8.januar å velge ut fire av de mest aktuelle navnene, som ble offentliggjort med en ny innspillsfrist 25.januar. De fire navnene var Ytre Namdal, Nærøysund, Nærøy og Folla/Folda. Også i denne siste runden kunne navnekomiteen registrere stort engasjement og mange innspill. Ut i fra alle innspill og forslag som har kommet inn knyttet til navnearbeidet, mener navnekomiteen å ha et tilstrekkelig grunnlag for å kunne innstille på nytt navn.

Innstillingen på nytt navn på ny kommune er Nærøysund. Innstillingen er enstemmig.

Begrunnelsen for innstillingen er som følger:
Nærøysund brukes som navn på sundet mellom kommunene Nærøy og Vikna og er en sentral del av pulsåren som binder Kyst - Norge sammen. Det som har definert vår regions plass i verden, er ikke at vi ligger ytterst i Namdalen eller lengst nord i Trøndelag, men at vi ligger midt i skipsleia. Navnet Nærøysund har etter navnekomiteens oppfatning en historisk forankring i begge kommunene og kan gi en felles identitet til alle som vil bo i den nye kommunen.

Navnet har sitt utspring fra stedsnavnet Nærøya, - som var det økonomiske, politiske og religiøse senteret i den ytre halvdelen av Namdalen fra norrøn tid til midten av 1800-tallet. I et vekselbruk mellom fiske og jordbruk, har nærheten til havet gitt folket i vår region livsgrunnlag for bosetting og virke. Nærhet til havet er og vil i framtiden også være vårt sterkeste fortrinn for vekst og utvikling, i hele den nye kommunen.

Sundet mellom kommunene har bundet folket i Vikna og Nærøy sammen, først med båt og senere med bru, og knyttet oss til verden utenfor. I nord åpner sundet seg mot et nytt fylke, i sør mot det velkjente havstykket Folda. Til alle tider har sundet invitert reisende på tur nord eller sør til innseiling og trygge havner. En ny kommune, midt i skipsleia, vil invitere til vekst, trivsel, samhold og fellesskap.

Knut Arne Valø:
Jegerprøvekurs uke 9
Lagt inn 05.02.18
Vanning av skøytebanen - status
Lagt inn 05.02.18
Teknisk sjef Anton Bævre:
Vanning skøytebane
Lagt inn 02.02.18